Τα μικρά λεωφορεία της Λευκωσίας

UniCity Bus
Τώρα τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας επεκτείνονται για να εξυπηρετήσουν το κοινό και ιδιαίτερα φοιτητές των Πανεπιστημίων Λευκωσίας και Ευρωπαϊκού, προς το κέντρο πόλης.

Ο Δήμος Λευκωσίας έθεσε σε δοκιμαστική βάση την κυκλοφορία των μικρών λεωφορείων Λευκωσίας. Η κυκλοφορία των μικρών λεωφορείων είναι μια από τις σημαντικές πρόνοιες του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της πρωτεύουσας που έχει εκπονηθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Βασικός στόχος της δρομολόγησης των μικρών λεωφορείων είναι η αποσυμφόρηση του Ιστορικού Κέντρου από τα Ιδιωτικά οχήματα. Προτρέποντας ταυτόχρονα μια άλλη βασική εναλλακτική επιλογή.

Τα μικρά λεωφορεία κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης ενώνοντας την εντός των τειχών πόλη με το σύγχρονο αστικό κέντρο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Κάνουν συχνές κυκλικές διαδρομές, περνώντας από όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, με ένα πολύ ελκυστικό ωράριο καλύπτοντας τις ανάγκες των νέων, των εργαζομένων και όλων των πολιτών κάθε ηλικίας.

Είναι μικρά, ευέλικτα και hi-tech: παρέχουν άνετη μετακίνηση, προσφέρουν μια σειρά από νέας γενιάς υπηρεσίες, ειδική ιστοσελίδα με ενημέρωση της θέσης λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο και χώρο για μεταφορά ποδηλάτου.

Μεταφέρουν 21 άτομα, 13 καθήμενους και 8 ιστάμενους, διαθέτουν επιπλέον καθίσματα για άτομα που χρειάζονται προτεραιότητα, καθώς και ράμπα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Είναι μια σύγχρονη υπηρεσία που προσφέρει ο Δήμος Λευκωσίας σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Σταθμεύστε το ιδιωτικό σας αυτοκίνητο στους χώρους στάθμευσης, ιδιωτικούς ή δημοτικούς και ανεβείτε στα μικρά λεωφορεία της Λευκωσίας!


Με τη συνεργασία και στήριξη του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Χορηγός στόλου λεωφορείων: Πρόγραμμα Αναζωογόνησης Πράσινης Γραμμής

Εύκολες διαδρομές: Έχουν δρομολογηθεί σε δύο διαδρομές, τη λ1, με μπλε χρώμα και τη λ2 με πράσινο χρώμα.

Εύκολες, πολλές ευδιάκριτες στάσεις. Κάθε στάση διαθέτει το δικό της όνομα βάση της οδού, ή του σημείου αναφοράς.

Εύκολη χρήση από τον κάθε πολίτη (κάτοικους, εργαζόμενους, νέους, άτομα της τρίτης ηλικίας, άτομα με κινητικές δυσκολίες κλπ).

Κάνουν σύντομες συχνές διαδρομές από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάνουν διαδρομές από τις 7:30 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα (23:50).

Κυκλοφορούν από την αφετηρία τους (στην οδό Βασιλέως Παύλου, δίπλα από το παλιό ΓΣΠ) κάθε 20 λεπτά.

Είναι μικρά και ευέλικτα.

Είναι κλιματιζόμενα για τη ζεστή καλοκαιρινή περίοδο και διαθέτουν θέρμανση για τους χειμερινούς μήνες.

Κατάλληλα για μια γρήγορη διακίνηση στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Τελευταία νέα

17/03/2020 / Ελληνικά

Αναστολή λειτουργείας λόγω έκτακτων μέτρων

  Η υπηρεσία των μικρών λεωφορείων λευκωσίας αναστέλλει τις διαδρομές λ1 και λ2 μέχρι τις 10 Απριλίου για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού.  ...
Διαβάστε περισσότερα
24/10/2019 / Ελληνικά

Τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας τροποποιούν τις διαδρομές τους στις 28 Οκτωβρίου

  Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 οι διαδρομές των μικρών λεωφορείων Λευκωσίας θα τροποποιηθούν από τις 08:30 μέχρι τις 13:00, λόγω της μαθητικής...
Διαβάστε περισσότερα
27/09/2019 / Ελληνικά

Τροποποίηση διαδρομής λ1 λόγω του Διεθνές Ράλλυ Κύπρου

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 η διαδρομή λ1 των μικρών λεωφορείων Λευκωσίας θα τροποποιηθεί από τις 07:30 μέχρι τις 08:30 και από τις...
Διαβάστε περισσότερα